Top Menu

5 начина как да изглеждаш добре само за час

АКО Е НЕОБХОДИМО ДА СИ ВЪВ ФОРМА ЗА 1 ЧАС

В съвременния динамичен живот все по-често възникват ситуации, когато неочаквано трябва да изглеждаш добре на 100%, а времето за подобни грижи е ограничено. Въпреки всичко трябва да сме оптимистични. Да си представим, че разполагаме с 1 час. Цял астрономически час! Само 1 час и нито минутка повече…

 

Първа стъпка: „Отмиване“ на умората.

Седнете във ваната, кръстосайте краката си по турски, затворете очи и поливайте гърба си между плешките с много топла вода (37-38 (С)). Хубаво е, ако вашият душ разполага с масажна функция (струя). Стойте така около 2-3 минути. След това вземете по-твърда гъба, сложете няколко капки от душ гела и енергично разтривайте тялото си. Най-добре гелът да бъде с тонизиращ ефект или с приятен лек аромат на зелена ябълка, лимон, касис, фрезия , магнолия. Те  предизвикват прилив на жизненост, а аромът на праскова , пъпеш , банан и рози повдига настроението. Задължително измийте и главата си с течаща вода, за да усетите как постепенно умората изчезва.

Най-напред водата премахва електростатични заряди, които са се натрупали върху косата ви. Функцията на душа е  нежно да масажира активните точки на скалпа на главата. Масажирайте косата си с балсам. Миризмата му избирайте по същия принцип като тази на душ гела. Изплакнете цялото си тяло с хладка вода. Подсушете се с по-твърда хавлия. За дълга и обемна коса използвайте студения режим на сешоара (за около 1 час косата изцяло ще изсъхне). За къса коса може да използвате само хавлиена кърпа.

 

Нюансите:

Не се опитвайте да премахнете стреса с помощта на топла вана – сега не е време за отпускане. Напротив, сега е нужно да се мобилизират всичките сили, за да бъдете жизнени и дейни. Не използвайте гелове или други средства с успокояващ ефект. Например козметика с борова миризма – тя оказва
релаксиращ ефект и предизвиква приятна дрямка, но сега това е излишно за нас.

Втора стъпка:Подготвяме лицето си.

Веднага след душа измийте лицето си с прясно изцеден сок от различни плодове, също така може да се използва и зелен чай с лед или безалкохолен тоник. За нанасяне на крем използвайте мека салфетка. Кремът трябва да бъде подходящ за вашата кожа.
Основното е, че той трябва да  съдържа витамин С, който стимулира кръвообращението и подобрява цвета на кожата. Петминутен масаж ще увеличи тонизиращия ефект на крема.  

Нюансите:

Ако температурата навън е под нулата, овлажняващ крем не се използва. Това е много важно! Запомнете: времето ви е ограничено! След 5-6 часа умората ще проличи и ще остане само един начин за възстановяване на силите, това е сън.

Трета стъпка: Запасяваме се с енергия.

Важните събития не бива да се провеждат на празен стомах. Най- подходяща храна в случая са  леки, лесносмилаеми протеини и “ бързи “ въглехидрати ( извара, кисело мляко, сандвич с мед, овесени ядки с мляко или кисело мляко, ядки и сушени плодове). Перфектни “ стимуланти “ са узрелите банани. Те съдържат вещества, които  помагат за незабавно снабдяване на мозъка с глюкоза (за по-голяма яснота на мислите) и серотонин ( за добро настроение). Започнете с голяма чаша чай (най-добре зелен) с лимон и мед.  Държите около половин минута пакетчетата чай в чашата, след това вече в студен вид сложете върху клепачите. Такива компреси ще премахнат зачервяване и подуване под очите. За закуска вземете 1,5-2 грама  витамин С – той дава сили да се бори с умората.

Нюансите:

Не използвайте в менюто си високо калорична и мазна храна, която дълго се усвоява от организма и предизвиква сънливост.

Четвърта стъпка:Възстановяване на косата.

Тя е основен „индикатор“ на състоянието ни: преумора, стрес, лошо настроение я правят суха и изтощена. Не  измъчвайте косата си допълнително със сложни манипулации. 5 минути сресвайте косата с мек масажен гребен.   

Нюансите:

Изяжте малко парче шоколад, преди да сресвате косата си. Стари опитни фризьори твърдят, че след шоколад косата се променя и лесно се сресва.

Пета стъпка: „Маскиращи“ дрехи и грим.

Тук нюансите са много. Умората никога не може да бъде скрита зад ярки цветове – този път изключете ги напълно. Бледо лице ще изглежда още по-бледо на фона на червена, оранжева или тюркоазена блуза.  Избирайте сдържаната гама. Умората добре ще се скрие зад син, лилав и бял цвят. Бежов и златистокафяв тон също предава добра маскировка. Ако сте избрали сив или зелен костюм, то задължително добавете ярък аксесоар, който ще отвлече внимание от умората на лицето ви. В нашия случай ще използване фон дьо тен, а не руж. Защото ружът не може да предаде на лицето здрав вид. Сенките трябва да бъдат меки, с неутрални цветове. В никакъв случай не се използва розов или лилав цвят – те подчертават умората и зачервяването на очите. Червените очи добре се маскират с помощта на сива (но не и черна!) очна линия и тъмн кафява спирала. Максималният акцент трябва да е върху устните. Червилото трябва да бъде с тон или два по-ярко от фон дьо тена!

,

Comments are closed.

Powered by WordPress. Designed by Woo Themes