Top Menu

Фризьорите морят въшки преди 15-ти септември

Изглежда, че времето, когато появата на въшки беше често срещано явление, е отминало, но всъщност не е точно така. През последните няколко години в Испания и в части на САЩ  се появява така наречената „въшка от ново поколение”, която е резистентна на шампоаните с инсектицидно действие. Това създава голяма опасност от епидемии през 2015г. Учени от цял свят апелират към превенция. За да намалим опасността от епидемия и да предпазим себе си и децата си е важно да използваме репеленти, твърдят реномирани фризьори от страната. Най-често срещани са въшките на главата, тъй като те обичат да се скрият на топло до корените на косата и се хранят с кръв от скалпа. Температурата на тялото е подходяща за тяхното размножаване. Въшките предизвикват твърде неприятен и досаден сърбеж и това може да доведе до разраняване на кожата след разчесване и до бактериални инфекции.

Никоя възраст не е застрахована от напастта на въшките, но най-податливи са децата, което се обяснява с начина на разпространението на въшките.
vashki-glava-105562-500x0

Те имат способността да се предвижват много бързо по косъма и са генетично програмирани да търсят себеподобните си върху друга глава и коса, за да се размножават с тях. Въшките не прескачат от глава на глава, а се прехвърлят при допир.

Тъй като децата, играейки едно с друго, най-често доближават глави, това улеснява лесното предаване на въшките от едно на друго дете. На този принцип обикновено става и заразяването на членовете на едно семейство , когато един от тях е нападнат от въшки.

Знаете ли, че…

  • Един зрял женски индивид може да снесе 3-4 яйца на ден. Това означава 90-120 яйца на месец.
  • Женските обикновено се нуждаят само от един мъжки индивид през целия си живот, за да произведат яйцата си.
  • Възрастните индивид са с размера на сусамово зърно.
  • Въшките стават все по-резистентни към третиране с медикаменти, включително и пестициди. Това може да доведе до сериозно епидемии в бъдеще.
  • Перфектната лична хигиена не е гаранция за предпазване от въшки.
  • Въшките не могат да скачат, летят или прескачат.537323_633918409956333_532702094_n

Един сигурен начин да се защитим от „неканени гости” е закупуването от фриьорските салони на  Cycle Vital Kids Shapmoo – Супер нежен шампоан с пшенични протеини представен от френския бранд Eugene Perma Professionnel. Улеснява разресването на заплетената детска косичка. Без парабени. В комбинация със спрея от същата серия, който успешно предпазва косата на Вашите деца от въшки, проблем, който все по-често се появява в училищата и детските градини. 733808_696746757006831_1527612407_nCycle Vital Kids Lotion – Лосион за разресване за деца, с екстракт от лавандула. Отлични антибактериални и релаксиращи свойства. Амидо – Амона е средство за кондициониране, което улеснява разресването и разплитанетп на заплетени краища на косата. Отблъскава въшките с Quassia киселина. Съвети за прилагане : напръскайте на суха коса сутрин или на влажна коса след къпане през ноща.

11885038_833006076767679_8604867848209001

,

Comments are closed.

Powered by WordPress. Designed by Woo Themes