Top Menu

‘’Мачо”, ”Секс ловец” или ‘’Прагматик”… въпрос на гледна точка.

Мрачното и хладно време навън не напомня по нищо за настъпващото лято. Това, което се върти в главите на хората  като си помислят за лятото е …  ледени коктейли, горещи нощи, пясък, море, горещи тела без „следи от косми”… :))

Всеизвестно ни е, че борбата на нежния пол с окосмяването е безмилостна и жестока. Нежната половина от населението, за да бъде с наистина гладка и красива кожа, се подлага на невероятни процедури, за да се отърве от нежеланото окосмяване. Във войната са позволени всички средства – самобръсначки, кола маска, епилатор и какво ли още не !!!

12710847_1223187481029420_8769464677977258571_oКогато се говори за обескосмяване всички се сещаме за дамите, но окосмяването на тялото през последните години е все по- нежелано и от двата пола. За силната половина на планетата, обезкосмяването на тялото и поддържането на стилна и безупречна брада е важно и те подхождат сериозно към тази задача. През последните няколко години рязко се наложи визията на „мачо” – вдигнат бретон и леко набола брада.  Брадата стана синоним на  секси визия. Всеки мъж е наясно, че красиво оформената брада привлича погледите и съблазнява дамите. Една перфектно оформена брада, на едно красиво мъжко лице е нещо което ще прикове всяка дама и тя няма да остане безразлична. В тоя ред на мисли Eugene Perma Paris създаде перфектната грижа за стилна и секси мъжка визия. Никога до сега оформянето на брадата не е доставяло такова удоволствие. Продуктите от новата серия на EUGENE PERMA Professionnel Paris  осигуряват максимален комфорт при бръснене. Остатъчния аромат по кожата на лицето  е с аромат на лято,  страст и мускус. Уханието им стопява всички ледове. Всеки мъж заслужава да поглези лицето и сетивата си с новите  продукти ESSENTIEL  MEN

 Около 50% от клиентите във фризьорските салони са мъже. От изключителна важност е да ги опознаем добре, за да можем да ги предразположим и досадната грижа за визията да се превърне в запомнящо се изживяване.12341031_1183086251706210_5077336892301455124_n

Напоследък  все повече се обръща внимание към това „Как обществото възприема мъжете?”. Дамите обръщат специално внимание на няколко фактора: продуктивност,  рационалност, трудолюбие, чувството за хумор и усмивката са само част от качествата, които трябва да притежава „перфектната половинка”. За да се получи тази комбинация от качества и да съществува мъжът с главно „М” е  необходимо майките да възпитат от ранна детска възраст тези качества у малките си момченца. Тук се крие  основната разлика при вече порастналите деца. Момчетата са възпитавани, че външността остава на заден план – те трябва да са смели, силни честолюбиви , отговорни, трудолюбиви  и чак тогава красиви, докато при момичетата нещата са по-скоро в обратен ред. Всички знаем, че когато една жена се чувства красива, целият й свят е розов и тя е щастлива.

В тези разлики се крие и основата на обслужването във фризьорския салон. Ще се спрем на няколко от най-често срещаните типове клиенти – мъже във фризьорския салон:12341298_1218408134839908_9061288313273427804_n

ТИП 1: „СЕКС ЛОВЕЦ”

Този тип мъже имат мръсни помисли, но не в хубавия смисъл на думата. Често са и сексуално агресивни и не търпят отказ. Покажете червен картон на такъв тип още в самото начало. Този тип клиенти приемат тялото си като подарък към дамите.

Начинът за справяне със  „секс ловците” е игнориране. Вършете си работата и не се впускайте в излишни диалози.

ТИП 2 : „МАЧО”

От испанското  macho – бик. Той се чувства като завоевател, а вас приема за покорена територия, на която може да прави каквото си иска; Вие нямате никакво право на глас. Този тип мъже имат комплекс за малоценност. Правилното поведение на фризьора е да демонстрира подчинение и да вложи старание в работата си.

ТИП 3: „ИЗТОЩЕН”

За тях ходенето на фризьор е вид почивка. Това обикновенно са мъже кариеристи, с големи амбиции. Раздават се напълно в работата си и мислите им са насочени изцяло в тази посока. Поддържането на добър външен вид е по-скоро задължение отколкото удоволствие. При такива клиенти е уместно да подходим с разбиране. Разговорите трябва да се сведат до минимум.

ТИП 4: „ПРАГМАТИК”

Вълшебните думички при тях са: бързо, лесно и удобно. Визията която предпочитат  е лесна за поддържане и не изисква много усилия. При тях цената също има голямо значение. Подходът: без излишни приказки. Изпълняваме желанията му точно без да губим от времето му.

ТИП 5: „ВЪЗПИТАНИЯТ ИНТЕЛЕКТУАЛЕЦ”

Очарователни и приказливи. Могат да завържат разговор с всеки и за всичко. Чувстват се достатъчно компетентни по всички въпроси, но това ги прави по скоро симпатични, отколкото досадни или неприятни. С тях се работи лесно и е удоволствие.

, , ,

Comments are closed.

Powered by WordPress. Designed by Woo Themes