Top Menu

Здрава и блестяща коса през зимата

Зимното време, колкото и красиво и празнично да е, може да докара множество проблеми с външният вид на косата ни. Ветровете, както и студеният, сух въздух, са сериозна заплаха, която трябва да имаме предвид. Колкото повече се понижава температурата навън, толкова повече косата ви се нуждае от помощ. Но, няма невъзможни неща! Понякога е достатъчно да удължите времето си под душа само с две минути – достатъчни за бързо изплакваща се маска.

 10687881_969286989752805_4983787230747185165_o

„Зимни“ грижи за здрава коса

 

Не си играйте с косата – Този безобиден навик нарушава целостта на косъма и уврежда косата.

Решете косата си внимателно – Ако сте свикнали да решите мократа си коса, правете го докато още не сте изплакнали маската. Избягвайте металните гребени, използвайте такива с широки зъбци. За вече суха коса използвайте четки с естествен косъм на DESSANGE PARIS

За боядисаната коса, използвайте специални шампоани и балсами, които поддържат цвета – серията ESSENTIEL  на Eugene Perma Professionnel. Много подходящи са шампоаните с кератин – тe подпомагат възстановяването на повърхността на косъма.

Не забравяйте витамините – Косата ви ще изглежда добре, когато сте здрави. Витамините А, С, Е и В са необходими не само на тялото, но и на косата ви.

Не мийте косата с многогореща вода – макар и да е изкушаващо да се мушнете под горещия душ, за да се сгреете, не го правете. Щадете косата си, горещата вода също я изтощава и дехидратира.

Един от основните начини да предпазим косата си през студените дни е носенето на шапка. Преди всичко обаче трябва да позволим на косата да диша, затова е добре да се подбере шапка, произведена от естествени материали. Така се поддържа топлообменът между вътрешността на шапката и външната среда и косата не се запарва.

Препоръчително е когато влизаме в затоплено помещение, да сваляме шапката – така ще предотвратим претоплянето на косата. В противен случай корените ще се омазнят, а върховете ще се изсушат.1017179_768565863157473_2034585859_n

, ,

Comments are closed.

Powered by WordPress. Designed by Woo Themes