Top Menu

ЗАЩО БЛОНДИНКАТА СТАВА ЗЕЛЕНА ?

         Girl-In-Pool                Тези, които познават тегобата добре знаем, че е възможно косата на блондинката да „светне” в зелено и това не е легенда! Ето нашите съвети за избягване на това разочарование.

Два са основните фактори, които могат да доведат до появата на зелени нюанси в косите на блондинката: често посещаване на басейн и боядисване!

В първия случай хлора и допълнителните химикали в басейните действат директно върху порьозната, изхабена или депигментирана коса, посредством химична реакция. Това създава повече или по-малко зелени нюанси, в зависимост от чувствителността на косъма. Боядисаните коси в студени, пепеливо руси тонове са най-изложени на риск. Естествено русите или боядисани в по-тъмни нюанси коси, обикновено са пощадени, като във втория случай, зелените нюанси могат да са знак, че косата вече трудно задържа изкуствен пигмент на участъци.

                Стилист от класен столичен салон споделя: ”Все повече от клиентките ми през зимата редовно посещават плувни басейни и сауни и мога да проследя влиянието на това им удоволствие върху косата. На участъци трудно задържа цвят, получават се зелени отенъци и като цяло, косата става суха и груба.”

Как да се избегнат зелените акценти?

sprej-balsam-za-bojadisana-kosa

Двуфазният спрей-балсам за „заключване” на цвета -ESSENTIEL Bi-phase Color-lock

 Първото нещо, което е добре да се направи, за да се избегнат зелените отражения на руса коса е да се защити цвета, когато посещавате плувен басейн. Комбинацията от хлор и почистващи химикали оставят зелен отпечатък на русата коса и могат да доведат до потъмняване на цвета или позеленяване на косата в порьозните участъци. За да се избегнете това е препоръчително нанасянето на спрей-балсам или защитен серум за боядисани коси, които освен, че ще подхранят и възстановят косъма, ще създадат и  защитна бариера върху срещу хлора.

Един от ТОП продуктите на луксозната серия за грижа за Вашата коса е двуфазния спрей-балсам за „заключване” на цвета-ESSENTIEL Bi-phase Color-lock на световноизвестия френски бранд EUGENE PERMA PARIS. С комплекс Lipido Chromatique-уникален комплекс с Активни липиди и вит.Е,  който пази косата от агресивното въздействие на външната среда и елиминира вредата от свободните радикали. Запазва цвета и придава на косата Ви блясък и мекота. Не утежнява и не омазнява косата в корена и е подходящ и за по-фини коси. Изключително подходящи са и крема Color-lock, както и серума за крайчета от същата серия. Препоръчително е до три пъти седмично да нанасяте избрания продукт на влажна или суха коса.  Не отмивайте и се насладете на завладяващия траен аромат.

Преди посещение на басейн, измийте косата си с дълбоко хидратиращ шампоан. По препоръка на специалиста ползвайте ESSENTIEL Nutrigenese, шампоанът, който ще подхрани в дълбочина и най-сухата и чувствителна коса. Концентриран комплекс Ceramidik е уникален комплекс с биомиметични серамиди, който възстановява липидния баланс в косъма, снабдявайки го с необходимите мазнини. Не се препоръчва ползването да дълбоко почистващ шампоан, тъй като, косъма става още по-уязвим на позеленяване.

serum-za-kraishta

Серумът за цъвтящи коси – ESSENTIEL Color-lock serum

 

Ами ако косата ми светне в зелено след боядисване?

 Ако „бедствието” ви връхлети, най-доброто решение е да отидете и да се доверите на професионалист. Стилист-коафьор, който може да възстанови цвета като елиминира зелените нюанси, чрез използване на неутрализиращи пигменти. Все повече професио налисти в цяла България се доверяват на богатата цветова палитра на амонячните и безамонячни оцветители от портфолиото на Eugene Perma Paris. В каталога на амонячната боя Carmen  присъстват стилни и винаги актуални цветове, а комплексът от растителни масла благоприятства косата да е витална и богата на цвят. Блясъка и нюанса на косата Ви също е несравним и след боядисване със SafranissimOH – единствената напълно безамонячна боя на пазара.

, , ,

Comments are closed.

Powered by WordPress. Designed by Woo Themes