Top Menu

Въпроси

1.Каква е продължителността на курсовете и кога се провеждат?

Отг. 90 работни дни като се започват всеки ден от9.00ч.- 12.00ч.

2. След завършването на курса и получаването на документа за правоспособност мога ли да си отворя собствен салон?

Отг. При завършване на курса получавате диплома с 2-ра степен на квалификация по професията фризьор ,което ви дава правото и на самостоятелна работа,включително и да отворите самостоятелно ателие.

3.Необходимо ли майсторско свидетелство за да упражнявам професията фризьор?

Отг.Не е необходимо,ако вие сте регистрирани по търговския закон и дипломата ви е издадена по Закона за народната просвета(каквато вие получавате от Професионален Фризьорски Център-Варна

4.Как мога да поръчам желаната стока от магазина?

Отг.Оставяте точен адрес за доставка и телефон за свръзка ние се обаждаме за потвърждение,при положителен отговор ви изпращаме стоката с наложен платеж.

5.Как се определя размерът на ножиците?

Отг.Размерът на ножиците обикновено се обозначава в инчове. Късите ножици са 4,5 инча, а дългите до около 8 инча. Индикацията в инчове не обозначава дължината на острието, а дължината от ръба на острието до ръкохватката. Размерът се избира в зависимост от технологиите на подстригване, а известните размери са различни за различните държави и региони. 5-инчовите ножици са изключително широко разпространени в Съединените Щати и Европа, а 6-инчовите ножици (7-инчови за бръснари) се ценят високо в Азия и Япония.

6.Какъв размер ножица да си купя?

Отг.По-късите ножици са по-подходящи за детайлна работа, а по-дългите ножици са подходящи за по-тежка работа. Точното подстригване в права линия е основата на подстригване на косата с еднаква дължина и следователно 5-инчовия размер е този, който отговаря на тези стандарти. В Азия, където по-дългият размер е по-широко разпространен, съществува тенденция той да се оценява благодарение на по-голямата сила и различните характеристики на косата. Характеристиките на дългите ножици дават възможност за ефективна работа, защото позволяват да бъде отрязана повече коса едновременно и по този начин да бъде постигната по-висока гъвкавост в зависимост от метода, който се използва.

Powered by WordPress. Designed by Woo Themes